Για τα παιδιά, ενάντια στον καρκίνο


Γενικά Περί του Τμήματος

Το Τμήμα Παιδιατρικής Αιματολογίας –Ογκολογίας του Νοσοκομείου Παίδων « Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» , δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες στον Τομέα της Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας και λειτουργεί από το 1985, στα πλαίσια του Ε.Σ.Υ. και του Β’ Παθολογικού Τομέα του Νοσοκομείου.

Στο Τμήμα προσέρχονται, εξετάζονται, διαγιγνώσκονται και νοσηλεύονται παιδιά (0-16-18 ετών) με κακοήθη και καλοήθη αιματολογικά και νεοπλασματικά νοσήματα και προβλήματα ποικίλης αιτιολογίας, που καλύπτουν όλο το φάσμα της Παιδιατρικής Αιματολογίας - Ογκολογίας.

30 Χρόνια Λειτουργίας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Φίλες και Φίλοι,

Το Τμήμα Παιδιατρικής Αιματολογίας -Ογκολογίας (Τ.Α.Ο) του Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία" , εορτάζει και τιμά φέτος τα 30 Χρόνια Λειτουργίας του, της συνεχούς κλινικής και κοινωνικής του προσφοράς σε συνδυασμό με την εκπαίδευση και την επιστημονική του παρουσία ανα το Πανελλήνιον και Διεθνώς , στον Χώρο της Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας.

Μέσα σε αυτά τα 30 χρόνια στο Τμήμα μας έχουν εξετασθεί, διαγνωσθεί και νοσηλευθεί πλήθος παιδιών με αιματολογικά και νεοπλασματικά νοσήματα, καλοήθη και κακοήθη, που καλύπτουν όλο το φάσμα της Παιδιατρικής Αιματολογίας -Ογκολογίας.

ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Το Τμήμα απο το 1985 μέχρι το 2010, στεγαζόταν στο Κεντρικό Κτίριο του Νοσοκομείου Παίδων ‘Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ’ και το 2010 μεταστεγάσθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- Ελπίδα», όπου έχει ως βασική δομή την εξής:

Κλινική (21 θάλαμοι ασθενών: 14-μονόκλινοι, 7-δίκλινοι)
Εξωτερικό Ιατρείο και 8 κλίνες ημερήσιας νοσηλείας
Εργαστήριο (διαγνωστικό και ερευνητικό, εξειδικευμένο στην Παιδιατρική Αιματολογία – Ογκολογία)
Το Τμήμα εφημερεύει καθημερινά και έχει καθημερινά εξωτερικά ιατρεία .

Οι κύριοι Τομείς Δραστηριότητας του είναι:

Το κλινικό έργο
Ο ειδικός αιματολογικός εργαστηριακός έλεγχος
Το επιστημονικό έργο
Το διδακτικό και εκπαιδευτικό έργο
Η χορήγηση πλήρους ειδικότητας αιματολογίας
Ο αριθμός των νέων ασθενών ανά έτος είναι μεγαλύτερος των 300 , εκ των οποίων κατα μέσο όρο 60-80 αφορούν σε κακοήθη νοσήματα.

Στο Τμήμα προσέρχονται, εξετάζονται, διαγιγνώσκονται και νοσηλεύονται παιδιά (0-16 ετών) με κακοήθη και καλοήθη αιματολογικά και νεοπλασματικά νοσήματα και προβλήματα ποικίλης αιτιολογίας, που καλύπτουν όλο το φάσμα της Παιδιατρικής Αιματολογίας –Ογκολογίας.

Αιματολογικά νοσήματα, γενικά: Αναιμίες κληρονομικές και επίκτητες, απλαστική αναιμία, αυτοάνoση αιμολυτική αναιμία, πολυερυθραιμίες, θρομβοπενίες, ιδιοπαθής θρομβοπενική πορφύρα, θρομβοκυτταρώσεις, λευκοπενίες, ουδετεροπενίες, λευκοκυτταρώσεις, κ.α.

Επιπρόσθετα, καλούμαστε καθημερινά να συμβάλλουμε στην διερεύνηση ενός μεγάλου αριθμού κλινικών προβλημάτων, των Κλινικών του Νοσοκομείου , όπως: διόγκωσης ήπατος, σπληνός, λεμφαδένων, αυτοανόσων νοσημάτων, παρασιτώσεων, εμπυρέτων αγνώστου αιτιολογίας κ.ά

Αιματολογικές κακοήθειες: Λευχαιμίες, λεμφώματα, Hodgkin’s και μη Hodgkin’s, μυελοδυσπλαστικά – μυελοϋπερπλαστικά σύνδρομα, ιστιοκυτταρώσεις, κ.α.

Συμπαγείς όγκοι: Κεντρικού νευρικού συστήματος, ρετινοβλαστώματα, νευροβλαστώματα, σαρκώματα (ραβδομυοσαρκώματα, σάρκωμα Εwing, οστεοσάρκωμα, κλπ.), νεφροβλαστώματα, αδενοκαρκινώματα, κακοήθη νεοπλάσματα εξ αρχέγονων γεννητικών κυττάρων, ηπατοβλαστώματα, αδενοκαρκίνωμα ρινοφάρυγγος και νεφρού, κ.λ.π.

Επιπρόσθετα στο εξειδικευμένο Αιματολογικό Εργαστήριο του Τ.Α.Ο., καθημερινά διεκπεραιώνεται ένας μεγάλος αριθμός ειδικών εργαστηριακών εξετάσεων για όλα τα παιδιά.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΞΕΤΑΣΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ (ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΡΥΘΡΩΝ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΝ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΥΠΟΣ ΑΥΤΩΝ, HB, Hτ)
ΜΕΤΡΗΣΗ ΕΜΠΥΡΗΝΩΝ ΕΡΥΘΡΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ
ΛΕΥΚΟΚΥΤΤΑΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ-ΑΩΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΜΥΕΛΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑΣ
ΔΙΚΤΥΟΕΡΥΘΡΟΚΥΤΤΑΡΑ (ΔΕΚ)
ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ -3 ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ
ΚΥΤΤΑΡΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΞΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ
ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΕΡΥΘΡΟΚΥΤΤΑΡΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑΣ
ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΕΥΚΟΚΥΤΤΑΡΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑΣ
ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΕΙΚΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ
ΙΣΤΟΧΗΜΙΚΕΣ ΧΡΩΣΕΙΣ
ΕΙΔΙΚΗ ΙΣΤΟΧΗΜΙΚΗ ΧΡΩΣΗ SUDAN BLACK
ΕΙΔΙΚΗ ΙΣΤΟΧΗΜΙΚΗ ΧΡΩΣΗ ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΑΣΗΣ
ΕΙΔΙΚΗ ΙΣΤΟΧΗΜΙΚΗ ΧΡΩΣΗ ΟΞΙΝΗΣ ΦΩΣΦΑΤΑΣΗΣ
ΑΛΚΑΛΙΚΗ ΦΩΣΦΑΤΑΣΗ ΛΕΥΚΩΝ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΩΝ (LAP)
ΕΙΔΙΚΗ ΙΣΤΟΧΗΜΙΚΗ ΧΡΩΣΗ ΕΣΤΕΡΑΣΗΣ ΜΗ ΕΙΔΙΚΗΣ
ΕΙΔΙΚΗ ΙΣΤΟΧΗΜΙΚΗ ΧΡΩΣΗ PERIODIC ACID SHIFF (PAS)
ΕΙΔΙΚΗ ΙΣΤΟΧΗΜΙΚΗ ΧΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΣΙΔΗΡΟΒΛΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΙΔΗΡΟΥ ΣΤΟ ΜΥΕΛΟ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ
ΠΟΣΟΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ Α1 - ΑΝΤΙΘΡΥΨΙΝΗΣ (Α1-ΑΤ)
ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ENY, ΠΛΕΥΡΙΤΙΚΟΥ, ΑΣΚΙΤΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ
ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΘΙΖΗΣΗΣ ΕΡΥΘΡΩΝ ΤΚΕ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΡΥΘΡΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΛΥΜΜΑΤΩΝ (0,1-0,8%)
IN VITRO ΧΗΜΕΙΟΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΒΛΑΣΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ MTT
ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ
ΚΛΕΙΣΤΗ ΟΣΤΕΟΜΥΕΛΙΚΗ ΒΙΟΨΙΑ
ΜΥΕΛΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ
ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΓΟΝΙΔΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ (REVERSE TRANSCRIPTASE RT-PCR)
ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ BCR-ABL 210
ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ BCR-ABL 190
ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ TEL-AML1
ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ E2A-PBX1
ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ MLL-AF4
ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ AML1-ETO
ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ PML-RARA
ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ CBFB-MYH11 INV(16)
ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΟΝΙΔΙΟΥ ΙΚΑΡΟΣ 6 ΜΕ PCR
ΟΣΦΥΟΝΩΤΙΑΙΑ ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΕΝΔΟΡΑΧΙΑΙΑ ΕΓΧΥΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
ΚΡΥΟΚΑΤΑΨΥΞΗ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΣΤΟΥΣ -80C
ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΜΟΝΟΠΥΡΗΝΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ Ή ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ
ΚΥΤΤΑΡΟΦΥΓΟΚΕΝΤΡΗΣΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΟΓΚΟΥ ΚΥΤΤΑΡΩΝ
ΕΚΧΥΛΙΣΗ DNA
ΕΚΧΥΛΙΣΗ RNA (MANUAL)
ΣΥΝΘΕΣΗ CDNA ΑΠΟ RNA
PCR ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΗΣΗ DNA
ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΗΣΗ RNA
BUFFY COAT (ΚΕΝΟΤΟΠΙΑ)
ΧΡΩΣΗ GIEMSA
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΝΕΟΠΛΑΣΙΩΝ


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Βιβλιογραφική ενημέρωση
Μια φορά την εβδομάδα ευρεία συζήτηση που περιλαμβάνει:
o Ανάλυση των φακέλων των εσωτερικών και εξωτερικών αρρώστων καθώς και σημαντικών θεμάτων σχετιζομένων με αυτούς.
o Συζήτηση επί της πορείας της έρευνας του Τμήματος, κλινικής και εργαστηριακής.
o Ενημέρωση – συζήτηση προβλημάτων του Τμήματος.
o Προγραμματισμός συμμετοχής των στελεχών του Τμήματος σε Συνέδρια, Εκπαιδευτικά Σεμινάρια, ελληνικά και διεθνή.
o Εκτίμηση – συζήτηση θεραπευτικών πρωτοκόλλων.
o Εφαρμογή νέων εργαστηριακών τεχνικών.
Μετεκπαιδευτικά μαθήματα ιατρών αιματολόγων, παιδιάτρων, παιδιάτρων αιματολόγων-ογκολόγων
Μαθήματα Διπλωματούχων Νοσηλευτών και Νοσηλευτριών τετραετούς φοιτήσεως στο μάθημα της Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας, προκειμένου να λάβουν την ειδικότητα της Παιδιατρικής Νοσηλευτικής.
Εκπαίδευση των φοιτητριών και φοιτητών Νοσηλευτικής των ΤΕΙ.
Παρουσιάσεις στο Αμφιθέατρο ενδιαφερόντων προς συζήτηση και προβληματισμό Αιματολογικών- Ογκολογικών παιδιατρικών περιστατικών
Εκπαιδευτικά μαθήματα Παιδιατρικής Αιματολογίας / Ογκολογίας στο νοσηλευτικό προσωπικό του Τμήματος ή και άλλων ενδιαφερόμενων Τμημάτων κάθε Τετάρτη 9-10 π.μ.

Ευρεία ενεργός συμμετοχή σε Σεμινάρια, Συνέδρια, και κλινικά και ερευνητικά πρωτόκολλα, ελληνικά και διεθνή.

Διαχρονικά, το Τμήμα έχει δείξει ένα εκτεταμένο , πολυσχιδές και πολυδιάστατο εκπαιδευτικό και επιστημονικό έργο που περιλαμβάνει, μετεκπαιδευτικά μαθήματα ιατρών, αιματολόγων,παιδιάτρων, βιοπαθολόγων,μαθήματα Διπλωματούχων Νοσηλευτών, εκπαίδευση των φοιτητών της Νοσηλευτικής των ΑΕΙ και ΤΕΙ, βιβλιογραφικές ενημερώσεις καθώς και ευρεία ενεργό συμμετοχή σε ελληνικά και διεθνή ερευνητικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα, σε Σεμινάρια και Συνέδρια αλλά και στην ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία.

Ιδιαιτέρως τονίζεται ότι το Τμήμα ήδη απο το 1995 χορηγεί πλήρη χρόνο άσκησης στην Ειδικότητα της Αιματολογίας (2 έτη Κλινικής και 1.5 έτος Εργαστηριακής Αιματολογίας) ενώ από το 1995 μέχρι σήμερα έχουν ασκηθεί περισσότεροι απο 15 ειδικευόμενοι στην Αιματολογία, ιατροί.

Παράλληλα ένας μεγάλος αριθμός ειδικευμένων ιατρών (Παιδιάτρων και Αιματολόγων κ.α.) καθώς και Νοσηλευτών και άλλων Επαγγελματιών Υγείας, με έμμισθες ή άμισθες θέσεις από όλη την Ελλάδα , την Κύπρο και άλλες χώρες της Ευρώπης, έχουν μετεκπαιδευθεί στο Τμήμα μας κλινικά και εργαστηριακά και έχουν εκπονήσει πτυχιακές εργασίες αλλά και ένα σημαντικό αριθμό Διδακτορικών Διατριβών.

Ένας μεγάλος αριθμός ιατρών, νοσηλευτών, φοιτητών πολλαπλών Πανεπιστημιακών Σχολών και πολλών Επαγγελματιών Υγείας έχουν άλλοτε στελεχώσει και υπηρετήσει άλλοτε ειδεικευθεί και εκπαιδευθεί στο Τμήμα μας και άλλοτε έχουν εκπονήσει τις Διδακτορικές τους Διατριβές ή τις Πτυχιακές τους Εργασίες.

Πρώτος Διευθυντής του Τμήματος, απο της έναρξης της Λειτουργίας του μέχρι και το 2002, ήταν ο Καθηγητής κος Σταύρος Χαιδάς, ο οποίος έθεσε και τις μείζονες κατευθυντήριες γραμμές του, ίδρυσε το Εξειδεικευμένο Αιματολογικό Εργαστήριο του Τμήματος το οποίο ήδη λειτουργούσε στα Πλαίσια του Χωρεμείου Ερευνητικού Εργαστηρίου και μαζί με τους τότε υπηρετούντες στο Τμήμα Συνεργάτες του δημιούργησε τις συνθήκες , ώστε το ΥΥΠΚΑ-ΚΕΣΥ να εγκρίνει από τις 11.8.1995, την χορήγηση πλήρους χρόνου ειδικότητας Αιματολογίας στο Τμήμα μας.

Από το τέλος του 2002 μέχρι σήμερα -2015, έχω την τιμή να έχω αναλάβει την Διεύθυνση και τον Συντονισμό , του Κλινικού , Επιστημονικού, Εκπαιδευτικού και Διοικητικού έργου του Τμήματος, παράλληλα με τα καθήκοντά μου ως Τομεάρχη του Β’ Παθολογικού Τομέα του Νοσοκομείου Παιδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», όπου το Τμήμα μας ανήκει.Μέσα απο την ανωτέρω διαδρομή του Τ.Α.Ο. , την συνεχή του ανάπτυξη , κλινική, εκπαιδευτική και επιστημονικη του παρουσία, ειναι προφανές ότι το Τμήμα , παρα τις συνεχείς υπάρχουσες ελλείψεις σε προσωπικό, ανταποκρίνεται επάξια στο δύσκολο έργο του, κλινικό, επιστημονικό και εκπαιδευτικό.

Μαζί με όλους τους πολύτιμους Συνεργάτες μου, Ιατρούς, Νοσηλευτές και όλους τους Επαγγελματίες Υγείας που μας πλαισιώνουν, το Τμήμα δημιουργεί και προσφέρει άριστα κλινικά και επιστημονικά αποτελέσματα και αποτελεί σήμερα, Πρότυπο Τμήμα Παιδιατρικής Αιματολογίας –Ογκολογίας στην Χώρα μας και τούτο αναγνωρίζεται Πανελληνίως αλλά και Διεθνώς, μέσα απο το έργο του και τις Πανελλήνιες και Διεθνείς Συμμετοχές και Συνεργασίες μας.

Ιδιαιτέρως θα ήθελα να τονίσω το πολύτιμο έργο , συμπόρευσης, προσφοράς και συμπαράταξης των Συλλόγων Γονέων και Φίλων, δίπλα σε μας , τους ασθενείς μας και τις Οικογένειες τους, χωρίς το οποίο , σίγουρα το Έργο της Μάχης κατά του Καρκίνου, δεν θα ήταν το ίδιο, γιατί δεν θα ήταν ολιστικά πλήρες.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος με την συμμετοχή σημαντικών επιστημόνων που ασχολούνται με το αντικείμενο και την αξιοποίηση των γνώσεων και της εμπειρίας μας, στοχεύουμε ώστε η 5η κατά σειράν Επιστημονική Ημερίδα μας, να συμβάλλει σημαντικά στην απαραίτητη συνεχιζόμενη εκπαίδευση όλων όσων ασχολούνται με τον παιδιατρικό ασθενή ευρύτερα και τα αιματολογικά και ογκολογικά θέματά του, ειδικότερα.

Έχουμε επίσης φέτος την χαρά να φιλοξενούμε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο , Συλλόγους και Φορείς που μέσω εικόνας μας δείχνουν την δουλειά τους, καθώς με την δική τους πολύτιμη διαχρονική υποστήριξη , το έργο μας εμπλουτίζεται ολιστικά.

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να σας έχουμε κοντά μας, για να τιμήσουμε τα 30 χρόνια Επιστημονικής και Κοινωνικής προσφοράς του Τμήματος μας αλλά και για να αντλήσουμε δύναμη και αισιοδοξία για την μελλοντική του πορεία και προσφορά.

Με τιμή,

Σοφία Πολυχρονοπούλου, MD, PhD, Παιδίατρος Αιματολόγος-Ογκολόγος,
Συντονίστρια Διευθύντρια του Τμήματος Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας
Διευθύντρια της Ογκολογικής Επιτροπής και Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας,
του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», Θηβών και Παπαδιαμαντοπούλου 115-27.
Επικοινωνία

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ-ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ (ΤΑΟ)
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ: Σοφία Πολυχρονοπούλου

Γραφείο Προϊστάμενης Κλινικής: 210-7452015
Γραφεία Ιατρών: 210-7452018
e-mail: tao@paidon-agiasofia.gr
Γραμματεία Κλινικής: 210-7452010
Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων για Ραντεβού 9:00πμ - 11:00πμ : 210-7452150 ή 1535
Γραφείο Προϊσταμένης Εξωτερικών Ιατρείων: 210-7452156
Εξωτερικό Ιατρείο 1: 210-7452152
Εξωτερικό Ιατρείο 2: 210-7452153

embedgooglemap.net


Τμήμα Παιδιατρικής Αιματολογίας - Ογκολογίας του Νοσοκομείου Παίδων “η Αγία Σοφία”
Ογκολογική Μονάδα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- Ελπίδα»

Θηβών & Παπαδιαμαντοπούλου
11527, Γουδή-Αθήνα, Ελλάδα

Για άλλες πληροφορίες επικοινωνήστε στο:
taogram@paidon-agiasofia.gr


Η κατασκευή του Ιστότοπου είναι δωρεά της ℕ𝔼𝕋𝕄@𝕏 Development